UA-65852840-1
MFAHW
"Meer Fun Aan Het Water" Jamsessie Ottenhome

Over ons?


Hoe het ooit begon

Onze oorsprong ligt bij de jamsessies in het restaurant "Sparkling"  op de locatie Zonnestraal in Hilversum. 

Helaas moesten Margot en Eric met Sparkling stoppen en hebben daarna Egbert Reulen en Henk Ravenhorst samen besloten elkaar te helpen om dit evenement in een andere vorm voort te zetten. 

Al snel kwamen wij uit bij Ottenhome. Mooie locatie, makkelijk parkeren en een prachtige plaats om muziek te maken. Na overleg met Tim Emmelot, de eigenaar van Ottenhome, is besloten dat we in september 2011  konden beginnen. Met een proefperiode van drie maanden zijn we van start gegaan. In die drie maanden hebben wij laten zien dat het werkt.  Het bleek dat alle betrokkenen, muzikanten vonden het een perfecte combinatie was. Alles klopte gewoon. In het eerste jaar wij veel ervaring opgedaan en daarmee nog flink gesleuteld aan de formule. Die formule staat nu als een huis en dat spreekt gelukkig veel muzikanten aan! In de afgelopen jaren hebben we een groot bereik gekregen met diverse muzikanten en daar zijn we machtig trots op. 

Klaar zijn we nooit en met jullie input blijven wij zoeken naar mogelijkheden om het telkens weer iets verder te verbeteren. Met elkaar maken we zo steeds "meer Fun Aan Het Water". Deze www.mfahw.nl website is daar een mooi voorbeeld van.


Programma

De sessie heeft vaste onderdelen zoals "de bandpresentatie", "de drie van de Jamband" en "de Jamsessie". 

Bandpresentatie:

Op onze jamsessie starten we altijd met een Bandpresentatie. Deze gastband speelt twee sets van vier liedjes. De gastband verzorgt altijd  de opening van de sessie. 

Huisband:

Daarna speelt de vaste huisband enkele nummers om de jamsessie af te trappen. Samen met een gast vocalist die door ons uitgenodigd wordt, Joost Renders (Drums), Joep Brouwer (Gitaar) onder leiding van Egbert Reulen (Basgitaar) zorgen zij elke maand voor drie uitdagende liedjes. Zonder repetitie en verrassend uitgevoerd vormen zij de opmaat voor de rest van de middag. De jamsessies worden regelmatig uitgebreid met gastmuzikanten. Als in een gelegenheidsbezetting een drummer, gitarist of bassist ontbreekt nemen we graag deze tijdelijke rol over.

Jammers:

Vervolgens is de vloer voor de gelegenheidsbandjes of ter plekke samengestelde band-formaties. Muzikanten die zin hebben om mee te doen aan deze jamsessies. Kunnen zich aanmelden bij binnenkomst, maar beter is het om je vooraf te melden via onze inschrijving .

Deelnemers zijn vaak locale muzikanten die zelden een sessie missen. Maar ook muzikanten uit het Gooi, Den Haag, Utrecht, Amersfoort, Eindhoven en Lelystad zijn vaste bezoekers. Iedereen is welkom!

Jam-estaffete:

Iedere maand kiezen we een nummer voor de "Jam-estaffete". Na een brainstorm sessie hebben wij dit in 2016 gaan proberen. Samen met Marieke Heerschop, bleek dit erg leuk te zijn. De huisband start het nummer van deze maand. Alle muzikanten worden gewisseld tijdens het spelen. Ontzetten leuk om te zien hoe drummers het drumstel van elkaar moeten overnemen. Hilarisch en toch ook heel leuk omdat er regelmatig mooie solo's en lekkere groeven voorbij komen. Aanmelden kun je tijdens de sessie doen bij Henk Ravenhorst. Kijk op MFAHW Facebook pagina www.facebook.com/groups/291196127577091/ wat het nummer voor de komende maand is.


Met dank aan

De crew van Ottenhome! Het hondstrouwe en groeiend publiek en natuurlijk de muzikanten die ons iedere maand ondersteunen bij het opbouwen en opruimen van alle spullen en andere zaken! Zonder iemand tekort te doen danken wij graag: Joep Brouwer, Rens van der Meer, Ruud Kleijn, Alphons de Vink, Arnoud Kromhout van der Meer, Gert van der Linden en het personeel van Ottenhome. En alle andere liefhebbers die bereid zijn om iets te doen om deze sessie zo geliefd te houden.


De Jamsessie is beschikt over een kwalitatief fijne backline met geluidsinstallatie. 

Wij kunnen het zo regelen dat standaard er 2 x uitstekende buizen gitaarversterkers met effecten staan, basinstallatie (Vanderkley/Glockenklang), drumstel (Meestal een handgemaakte Craviotto), 4 zang (Shure SM58 en Shure BETA), Topkasten van RCF, Sub QSC, Allen & Heath ZED 420 mixer, DB vloermonitors en een uitgebreid rack aan effecten. 


Filmpjes

Het is ook leuk om fijne herinneringen vast te houden met mooie filmpjes die door gertmuziekman (YouTube) gemaakt worden. Het eerste filmpje wat direct na de jamsessie gepubliceerd wordt is het z.g.n. "Intro Filmpje". Je krijgt dan een mooie impressie wat er die zondag heeft plaatsgevonden.

Opmerking: Overigens is het zo dat op verzoek opnames zonder probleem verwijderd kunnen worden, mocht je daar een probleem mee hebben. 

Stuur hiervoor een mail naar Gert met het vermelden over wel filmpje het gaat. Je kunt dit nog beter voorafgaand aan het optreden met hem afstemmen.


Vind je MFAHW Jamsessions net zo leuk als wij, dan nodigen we je graag uit om Facebook vriendje te worden op onze persoonlijke Facebook pagina 

Egbert Reulen en Henk Ravenhorst

 

 

01288